Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Nieuws » De rol van melk bij de ontwikkeling van ogen

De rol van melk bij de ontwikkeling van ogen

01-06-2011 (door Ooglaserplein)

Erfelijkheid speelt een grote rol bij de vraag of je bijziend of verziend bent. Maar wat er na je geboorte gebeurt en hoe je je ontwikkelt, speelt ook een grote rol bij de conditie van je ogen. We leren steeds meer over wat van invloed is op het gezichtsvermogen. Bekend is dat het zicht van baby’s wordt verbeterd dankzij de stof DHA, die in moedermelk voorkomt. Maar is dit ook het geval voor babymelk die de kunstmatige variant van DHA bevat? Het Europarlement heeft er het hoofd over gebroken.

 

Beter voor de ogen van de baby

Fabrikanten van babymelk voor baby’s vanaf 6 maanden gebruikten de volgende claim op de verpakking: ‘beter voor de ogen van de baby’. Het betrof babymelk die de kunstmatige stof DHA bevat. In april besliste het Europarlement dat deze claim op dit moment geen stand houdt. Er is nader onderzoek nodig om te bepalen of kunstmatig DHA net zo effectief is voor de ogen als natuurlijk DHA in moedermelk. De claim die op dit moment wel wordt toegestaan is: ‘melk met DHA is gezonder voor de baby dan andere melk’. 

 

Wat doet DHA met ogen?

DHA is van belang voor een goede oogfunctie. Het netvlies bestaat voor 30% uit DHA. In diverse onderzoeken is aangetoond dat de hoeveelheid DHA in borstvoeding een positief effect heeft op de werking van het oog. Maar of dit ook opgaat voor kunstmatig DHA in babymelk, is nog de vraag. Tot nu toe is nog geen eensluidend wetenschappelijk bewijs gevonden.Lees alle nieuwsberichtenShare/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?