Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Nieuws » Ooglaseren stap voor stap

Ooglaseren stap voor stap

09-05-2012 (door Ooglaserplein)

Als u ooglaseren overweegt adviseren wij u eerst een uitgebreid ooglaser vooronderzoek in te plannen om vast te stellen of uw ogen geschikt zijn voor het ooglaseren. Het vooronderzoek kan zowel in Amsterdam als in Rotterdam plaatsvinden. U wordt uitgebreid geïnformeerd over alle details van het ooglaseren en u krijgt schriftelijke documentatie van ons mee.

Ooglaser vooronderzoek
Bij een vooronderzoek worden uw ogen nauwkeurig opgemeten. Daarbij wordt onder andere gekeken of u een cilinder heeft en uw hoornvlies niet te dus is voor een ooglaserbehandeling. Het vooronderzoek bestaat onder andere uit de volgende metingen:

- vorm en dikte van het hoornvlies

- soort oogafwijking

- sterkte van de oogafwijking in dioptrieën

- de oogdruk

Als u zachte lenzen heeft mogen deze een periode van twee weken niet gedragen worden, de lenzen hebben namelijk invloed op de vorm van het hoornvlies. Bij harde lenzen is deze periode vier weken. Direct na het ooglaser vooronderzoek kunnen wij met 100% zekerheid zeggen of uw ogen in aanmerking komen voor het ooglaseren en kunt u de afspraak maken voor de behandeling.

Ooglaserbehandeling
Op de dag van de behandeling worden uw ogen nogmaals gemeten. Samen met de oogarts die u gaat behandelen bekijkt u alle resultaten van de metingen en geeft hij u nogmaals uitleg over de mogelijke risico’s en verwachtingen van het eindresultaat.

De IntraLase methode is de meest veilige en modernste manier van ooglaseren op dit moment. Deze ooglaserbehandeling ziet er als volgt uit:

- Uw krijgt aangepaste kleding: een haarnetje, een operatiejas en slofjes om uw schoenen af te dekken.

- De ogen worden verdoofd met druppels.

- De oogarts maakt het flapje binnen slechts drie minuten per oog, de laser zelf wordt hierbij slechts gedurende 30 seconde per oog gebruikt.

- U kunt rekening houden met een inwerktijd van ca. 10 minuten.

- Met de laser corrigeert de oogarts de vorm van het hoornvlies waardoor u weer goed kunt zien. Deze stap duurt circa 5 minuten per oog. De laser zelf heeft voor de correctie niet meer dan 10 tot 15 seconden nodig.

- U wacht een half uur in de rustruimte.

- De oogarts controleert of uw ooglaserbehandeling goed gelukt is.

U heeft geen verband nodig na de ooglaserbehandeling, wel raden wij aan een goede zonnebril met UV-filter mee te brengen (zonder special geslepen glazen). Na de behandeling krijgt u een beschermbril mee naar huis voor de eerste nacht.

Pijn na ooglaserbehandeling?
Afhankelijk van de behandeling verschilt de pijn of het ongemak en ook het herstel tot volledig gezichtsvermogen na de behandeling IntraLase of Lasek.

IntraLase: de IntraLase behandeling is eenvoudig, bijna pijnvrij, bloedvrij en heeft een extreem korte genezingstijd. Dit is de opvolger van de Lasik behandeling. De druk op de ogen voor het maken van het flapje kan als onaangenaam ervaren worden. Het voordeel van de IntraLase ooglaserbehandeling is dat u onmiddellijk na de operatie beter kunt zien. De eerste dagen en soms eerste weken na de behandeling kan het zicht nog licht variëren. De IntraLase methode is de veiligste en modernste manier van ooglaseren en de behandeling die het vaakst voorkomt. Niet alle klinieken in Nederland voeren deze methode uit.

LASEK: na de Lasek behandeling dient u er rekening mee te houden dat er ongeveer drie tot vijf dagen behoorlijke napijn is. Een week na de behandeling is het zicht ongeveer 80% en na drie weken is het definitieve zicht bereikt.

Nacontroles ooglaseren
De volgende dag gaat u naar de kliniek voor de nacontrole, dit is de tweede nacontrole. Op deze wijze worden eventuele complicaties onmiddellijk gezien en eventueel behandeld. Na zorgvuldige controles van de geslaagde ooglaserbehandeling kunt u terug naar huis, normaal gesproken kunt u zelf al naar huis rijden.

Na een maand, een half jaar en een jaar zijn er nog extra controles voor de gezondheid van uw ogen gepland. Met deze nacontroles waarborgen wij uw verwachtingen van de ooglaserbehandeling. Indien het om medische redenen noodzakelijk is kunnen wij uiteraard een extra afspraak maken voor een nacontrole. De nacontroles vinden plaats op dezelfde plek waar u ook behandeld bent. 

Maak nu een afspraak voor een ooglaser vooronderzoek om de geschiktheid van uw ogen te testen en profiteer van € 900,- korting op het ooglaseren. De zeer ervaren oogartsen werken met uiterst geavenceerde apparatuur om uw ogen nauwkeurig te laseren.Lees alle nieuwsberichtenShare/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?