Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Nieuws » Overweegt u een ooglaserbehandeling? Laat u dan juist voorlichten.

Overweegt u een ooglaserbehandeling? Laat u dan juist voorlichten.

16-03-2012 (door Ooglaserplein)

 

In de oogzorg bestaan er verschillende laserbehandelingen, wel of niet op een medische indicatie. Netvliesafwijkingen, glaucoom en (na)staar zijn op medische indicatie en worden vergoedt door de ziektekostenverzekeraars. Een laserbehandeling om uw brilsterkte te veranderen  wordt meestal niet beschouwd als medisch noodzakelijk en om die reden ook niet, of volledig, vergoedt door uw verzekeringsmaatschappij.

Ooglaserbehandelingen zijn mogelijk voor de brilsterktes van +3 tot -9 dioptrie en cilinders tot -5 dioptrie. Welke behandeling het meest geschikt is voor uw ogen wordt duidelijk na een uitgebreid vooronderzoek die u ondergaat in de betreffende ooglaserkliniek. U kunt in aanmerking komen voor Lasek, Lasik en Intralase. In de meeste gevallen worden uw beide ogen op een dag gelaserd.

Wat is een lensimplantaat?


Bij iemand die hogere waardes heeft als bovengenoemd, zou de plaatsing van een lens in het oog een optie kunnen zijn. Bij deze ingreep wordt er een “voorste oogkamerlens” aangebracht in het oog. Anders als bij het ooglaseren, worden uw ogen niet op dezelfde dag behandeld.

Een lensimplantaat wordt soms (deels) vergoedt door ziektekosten verzekeraars. Of u in aanmerking komt voor een lensimplantatie wordt weer bepaald aan de hand van een vooronderzoek.

 

In Nederland worden er wekelijks, zonder problemen, enkele honderden ooglaserbehandelingen verricht. Toch is het even goed om u te realiseren dat er incidenteel complicaties kunnen optreden zoals een infectie, droge ogen of het ontstaan van haze.Lees alle nieuwsberichtenShare/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?