Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Nieuws » Oogproblemen en diabetes

Oogproblemen en diabetes

05-07-2011 (door Ooglaserplein)

Onlangs werd bekend dat wereldwijd het aantal mensen met diabetes, oftewel suikerziekte,  is verdubbeld sinds 1980. Ongeveer 350 miljoen mensen hebben diabetes, oftewel suikerziekte. Nederland behoort tot de landen waar mensen gemiddeld genomen met de laagste bloedsuikerspiegels wonen. Inmiddels hebben 740.000 mensen diabetes. Het Diabetes Fonds denkt dat dit aantal in 2020 is verdubbeld vanwege de vergrijzing en het toenemende aantal mensen met een ongezonde levensstijl. Diabetes brengt een risico op oogproblemen met zich mee.


Oogproblemen bij diabetes

Als de behandeling (nog) niet goed is ingesteld, kan de suikerspiegel in het bloed wisselen. Dit heeft ook tot gevolg dat de suikerspiegel in de ooglens wisselt. Hierdoor verandert het licht brekend vermogen  van de ooglens en wisselt de scherpte van het zicht. Dit is niet zozeer ernstig maar vooral lastig. Als de instelling van de behandeling goed is, is dit probleem opgelost. Daarnaast heeft iemand met suikerziekte een groter risico op netvliesafwijkingen, die kunnen leiden tot zichtverlies of blindheid. Het is mogelijk om ernstige afwijkingen  voor te zijn. Om deze reden krijgen mensen met diabetes oogheelkundige controles.

 

Ooglaseren en diabetes

Om als suikerziekte patiënt in aanmerking te komen voor ooglaseren dient de suikerspiegel in ieder geval stabiel te zijn. Het gezichtsvermogen kan namelijk wisselend zijn bij een onstabiele suikerspiegel.  Een ooglaser vooronderzoek wordt pas uitgevoerd als de oogafwijking langere tijd stabiel is geweest. Meestal stellen ooglaser klinieken als voorwaarde dat de sterkte van de oogafwijking in het afgelopen jaar stabiel is geweest.Lees alle nieuwsberichtenShare/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?