Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Nieuws » Wat houdt het vooronderzoek voor ooglaseren in?

Wat houdt het vooronderzoek voor ooglaseren in?

01-02-2011 (door Ooglaserplein)

Voorafgaand aan een ooglaserbehandeling dient u altijd een vooronderzoek te ondergaan. In de weken voorafgaand aan het vooronderzoek mag u vaak geen lenzen draaien. Dit omdat lenzen het oog vervormen. Om een juiste meting te kunnen doen moeten de ogen in de oorspronkelijke staat verkeren. Hoe lang de lenzen uit moeten zijn om de ogen weer in de juiste vorm te krijgen hangt af van het type lenzen dat gedragen wordt. Bij harde lenzen wordt een termijn gehanteerd tussen de 4 tot 8 weken. Bij zachte lenzen tussen de 2 en 4 weken.
Er zijn ook vooronderzoek waarbij de lenzen niet uit hoeven. Dit zijn de zogenaamde quick scans of kort vooronderzoek. Ook dit onderzoek wordt bij de meeste klinieken aangeboden. Helaas geven de resultaten hiervan geen volledige uitsluitsel over de geschiktheid van uw ogen. U zult altijd nog voorafgaand aan de ooglaserbehandeling een uitgebreid vooronderzoek moeten ondergaan. Een kort vooronderzoek duurt slechts 20 minuten en er worden geen oogdruppels gebruikt. Dit gebeurt wel bij het uitgebreide vooronderzoek.
De oogdruppels die gegeven worden voorafgaand aan het vooronderzoek zorgen ervoor dat de pupillen verwijden. Doordat de pupillen verwijd zijn, kunnen de metingen beter uitgevoerd worden. Gevolg van deze druppels is dat u wazig gaat zien. Autorijden na het vooronderzoek is dan ook niet mogelijk. U kunt wel met het openbaar vervoer reizen. De dag na de behandeling kunt u wel weer met de auto reizen.
Het vooronderzoek duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur en bestaat uit diverse geavanceerde metingen. Er worden naar tal van verschillende punten gekeken, zoals de algemene gezondheid, de brilsterkte, pupilwijdte, hoornvliesdikte, traanproductie, oogdruk en de hoornvlieskromming. Geen van de onderzoeken is pijnlijk. De resultaten van het vooronderzoek vertellen of u in aanmerking komt voor ooglaseren. De meeste mensen komen in aanmerking voor ooglaseren maar gemiddeld blijkt toch dat circa 25 tot 30% van de mensen die een vooronderzoek ondergaat niet in aanmerking komen. Het vooronderzoek is dus zeer belangrijk. Indien u een ooglaserbehandeling overweegt raden wij aan om een uitgebreid vooronderzoek te ondergaan. Deze geeft u duidelijkheid en zekerheid over uw geschiktheid voor ooglaseren.

 

Lees verder over de ooglaserbehandelingLees alle nieuwsberichtenShare/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?