Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Ooglaserbehandeling

De ooglaserbehandeling


Het traject rondom een ooglaserbehandeling bestaat uit verschillende fases. Allereerst vindt er altijd een vooronderzoek plaats, vervolgens de behandeling zelf, en na afloop van de behandeling heeft u altijd een aantal nacontroles.

Een medisch vooronderzoek heeft als doel om vast te stellen of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling. Dit hangt van verschillende factoren af, zoals de medische gesteldheid van uw ogen en de dikte van het hoornvlies. Tijdens het vooronderzoek worden diverse geavanceerde metingen gedaan om te kijken of u in aanmerking komt voor een behandeling. Ook wordt er gekeken welke behandelmethode voor u het meest geschikt is.

 

FASE 1-      Het vooronderzoek

Op de dag van het medisch onderzoek krijgt u waarschijnlijk pupilverwijdende druppels toegediend. Hierdoor kunnen u ogen beter onderzocht worden. De druppels hebben als gevolg dat u enkele uren wazig zal zien. Het is daarom raadzaam om een begeleider mee te nemen. U kunt niet autorijden, wel is het mogelijk om met het openbaar vervoer terug te reizen. Wanneer u voor het onderzoek komt dient er rekening mee te houden dat u, indien u lenzen heeft, deze ruim, van tevoren uit doet. Hoe lang u van te voren u lenzen dient uit te doen, kunt u bespreken met de kliniek waar u het onderzoek laat uitvoeren.


FASE 2-      De behandeling

Het is belangrijk dat u op de dag van de behandeling rekening houdt met een aantal zaken. Welke zaken van belang zijn kunt u bespreken met de kliniek waar u de behandeling uit laat voeren. U dient er in ieder geval rekening mee te houden dat u geen make-up, parfum of wol mag dragen. Ook wordt geadviseerd om een begeleider mee te nemen. U kunt na de behandeling niet met u auto naar huis. Hoe de dag van de behandeling stap voor stap verloopt, kunt u zien in het stappenplan.

 

FASE 3-     Na de behandeling

De eerste uren na de behandeling zullen uw ogen tranen of kunt u een branderig gevoel hebben. U kunt het gevoel hebben dat er iets in uw oog zit en last hebben van het licht. Dit zijn normale verschijnselen die na circa 4 uur verdwijnen. Gedurende de eerste 24 uur na de behandeling kunt u wazig zien. Dit zal geleidelijk aan verbeteren. U dient een aantal keer u ogen te laten controleren door de oogarts. Wanneer de nacontroles plaatsvinden kunt u met de kliniek waar u de behandeling laat uitvoeren bespreken.

Vragen? Meer informatie?

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en u ontvangt uitgebreide en gespecificeerde informatie, speciaal aangeboden door ooglaserklinieken of stel een vraag via Twitter.
Share/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?