Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
CARE Vision9.4
Vision Ooglaseren9.2
FYEO Medical8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6


button-stel-je-vraag

Home »
Review | Ooglaserplein.nl
Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
CARE Vision9.4
Vision Ooglaseren9.2
FYEO Medical8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6


button-stel-je-vraag

Klantbeoordeling

Frank - (Rotterdam)

Behandeling

 
KliniekOptical Express
BehandelingLasik
Wanneerjuni 2010

Beoordeling

 
Gemiddeld9
Vooronderzoek9
Begeleiding9
Voorlichting8
Resultaat10
Nazorg10
Hygiene10
Prijs/kwaliteit8
Klantvriendelijkheid8


"Hieronder is mijn succesverhaal te lezen. Juni 2010 heb ik mijn ogen laten laseren bij Optical Express.
Vooronderzoek:
Allereerst klopt het dat wanneer je harde lenzen hebt, je wat langer de lenzen uit moet laten tov zachte. Ikzelf had zachte lenzen. Dit omdat je ogen moeten “acclimatiseren” voor een goede oogmeting.
Toen ik interesse kreeg in een behandeling heb ik contact opgenomen met Optical Express, Den Haag. Zij hebben 2 klinieken in NL, Eindhoven en Amsterdam. Via internet diverse recensies gelezen en hun methode en prijs vond ik interessant.
Zoals ik zei moest ik 1 wk mijn lenzen uitlaten (bril dus opzoeken..). Even een korte kennismaking met de oogspecialist, vervolgens wat metingen uitvoeren; oogdruk (druk die je oogbol aankan), 3D meting o.a. dikte van het hoornvlies (wavefront, kom ik zo op terug) en sterkte. O.b.v. die metingen bepalen ze of je überhaupt geschikt bent voor een laserbehandeling.
Dan ga je naar de oogarts welke je ogen druppelt om zo groot mogelijke pupil te krijgen en beoordeelt de staat van je oog en de sterkte ervan. Let op dat je dus teruggereden moet worden want daglicht is daarna veel te fel om zelf wat te doen..

Behandelingen:
Type behandeling is op Internet hoop te vinden, komt er op neer dat LASIK een flapje creëert op je hoornvlies welke na de laserbehandeling wordt teruggeflapt. Is minst "pijnlijk" en herstelt het snelst. Bij wat dunner hoornvlies kom je op LASEK. Deze lost een hoornvlies laagje op, welke na de laserbehandeling teruggroeit. Duurt iets langer en schijnt iets gevoeliger te zijn. Effect is hetzelfde.
Dan de Wavefront; hoe groter je pupil is, hoe meer "plekjes"of spots gelaserd moeten worden om uiteindelijk je zicht volledig helder te krijgen. Na een bepaalde grootte is een reguliere behandeling niet meer mogelijk en willen ze een Wavefront uitvoeren. Dit houdt in dat je oog gescand wordt, data wordt opgeslagen en wordt gebruikt voor de wavefront laser. Alles digitaal en 25x nauwkeuriger dan regulier. Hiermee voorkom je dat je savonds "halo's"of lichtkringen om verlichting ziet. Deze behandeling is dan ook weer paar honderd € duurder. Maar goed, het is het waard;)
Ten slotte de Intralase. Bij de LASIK behandeling wordt een flapje gemaakt. Hoe dunner je hoornvlies, hoe groter de kans dat het flapje minder "mooi" wordt gemaakt. Intralase schijnt nog nauwkeuriger te zijn en een mooier flapje te maken maar je moet logisch blijven denken, de reguliere manier is sowieso goed en daarnaast was mijn hoornvlies dik genoeg.
Behandeling:
Als je via een "ambassadeur bij Optical Expres komt, kan je korting krijgen. Hierover straks mee.

De afspraak zelf ziet er als volgt uit;
ik werd door m'n vriendin gebracht naar Eindhoven. Je moet dus iemand hebben die terugrijdt. Je meldt je in de kliniek/ruimte en krijgt alvast een tasje met 3 verschillende oogdruppels en instructies. Vervolgens wordt je opgeroepen en wordt de scan zoals bij de intake nogmaals uitgevoerd ter controle. Als alles goed is mag je weer terug naar de wachtkamer en wordt je 10 min later opgeroepen door de chirurg. Klinkt spannend, was het ook wel op zich.
Je gezicht wordt even schoongemaakt door de assistente. Je moet gaan liggen op een soort tandarts stoel en krijgt van haar instructie. Waren 3 (Engelse) chirurgen en 1 assistente welke je dus instrueert. Als je ligt moet je naar boven blijven kijken naar een rood knipperend lampje. Je krijgt een soort oogklem op en je oog wordt gedruppeld. Zo kan je niet meer knipperen, wel zo handig:P. Dan nog wat vloeistoffen en dan krijg je een klein soort koker achtig ding op je oogbol, ze gaan het flapje snijden. Soort machientje welke je ook wel hoort maar je voelt er niets van. Ondertussen blijven kijken naar het rood knipperende lampje. Zicht wordt even vaag, donker, dan weer licht. Het flapje is gemaakt. Dan komt de laser. Blijven kijken naar het lampje, je hoort wat geknetter (best vreemd) en ruikt beetje de geur van verbande haren. Na 20 sec (wordt afgeteld) is dat klaar en wordt het flapje teruggelegd. Alles heel voorzichtig en relaxed. Paar druppels erin en je moet je oog sluiten. Ditzelfde voor het andere oog. Dit alles duurt voor beide ogen maximaal 10 minuten!! how bizar..
Als het gelukt is begeleiden ze je naar een donkere kamer, ogen dichthouden. Je kan wel kijken maar is heel gevoelig. Dan terug naar de oogarts welke je oog bekijkt of alles goed zit, en je mag de deur uitlopen!
In het begin heb je nog verdoving, werkt snel uit. In de auto was het even lastig voor mij, ogen dicht, zonnebril op (dus meenemen!) en maar naar huis rijden. Thuis heb ik 3 uur ogen dichtgehouden, je mag ze wel opendoen maar doet best pijn. Daarna werd het verdraaglijker en kon ik al naar de Albert Heijn! En.. met geniaal goed zicht. Af en toe wat vage plekjes maar was snel genoeg weg. De volgende ochtend was mijn 1e afspraak weer in Den Haag, reed vrolijk met de auto er naar toe. Dit is overigens niet standaard, was best bijzonder dat ik nergens last van had en zonder rode ogen daar naartoe kwam. Ogen worden gecontroleerd, alles was goed. Vervolgens na een week, maand, 3 maand (heb ik volgende week), half jaar en heel jaar nog een controle.

Naast het gemak dat je hebt (denk aan strand, overnachten, droge ogen, lens kwijt etc.) is het zo relaxed naar bed gaan en wakker worden. Midden in de nacht een mug doodslaan bijvoorbeeld .
Ten slotte:
Als je besluit bij Optical Express te gaan kijken, kan ik als "ambasadeur"optreden. Ik krijg dan geld voor jouw behandeling, wat we weer kunnen delen. So, would be fine! Dit is btw zo’n 300,-! Dit zal je dan bij je voor controle even moeten melden.
Hoop dat het een beetje helder is geworden hoe het werkt en waar je aan moet denken! Pijn is nauwelijks, behalve even na de behandeling.

Als je meer vragen hebt of mee wilt doen met het Ambassadeurs programma, PM mij of stuur een mailtje: frankderoon at gmail."

Beoordelingen van deze kliniek door anderen

Score: 6.3 door Susan (Amsterdam)

mijn rechter oog is nog steeds wazig en ze zeggen alsmaar dat het wel goed is…
lees meer

Score: 8 door Angela Koning (Volendam)
Een aanrader! Bij het vooronderzoek gelijk een snelle afspraak gemaakt voor de…
lees meer

Score: 8.8 door marco fens (den haag)
tot nu toe tevreden alleen wat last van droge ogen smorgens dus veel druppelen…
lees meer

Score: 6.5 door Van Brug (Hilversum)
Behandeld en nacontroles in de kliniek van Optical Express in Amsterdam gehad. V…
lees meer

Score: 4.4 door Susan (Amsterdam)
Ik ben hier helemaal niet tevreden over. Mijn klachten werden niet serieus genom…
lees meer
Terug naar het overzicht
Share/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?