Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Ooglasermethodes » Intralase methode

De IntraLase Ooglaserbehandeling

Wat is Intralase?

De Intralase behandeling, ook bekend onder de namen Intralasik, Intralasik of Femtosecond, is op dit moment de veiligste laserbehandeling.

Bij de Intralase behandeling wordt er een flapje gemaakt in het hoornvlies met behulp van een computergestuurde laserstraal. Dit in tegenstelling tot de andere laserbehandelingen waarbij het flapje met de hand wordt gemaakt.

Nadat het flapje opzij is geklapt, wordt de binnenste laag van het hoornvlies bewerkt met de laserstraal (Excimerlaser). Op deze manier verandert de vorm van het hoornvlies. 

De belangrijkste voordelen van de Intralase ooglaserbehandeling zijn:

  • een sneller herstel van uw zicht
  • meer mogelijkheden bij hogere sterktes en krommingen
  • minder last van napijn
  • methode is veiliger
  • minder risico op plooivorming

De kwaliteit van uw zicht, na de Intralase ooglaserbehandeling, is over het algemeen beter dan bij de overige lasermethodes. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen na een Intralase ooglaserbehandeling vaker een 100% gezichtsvermogen krijgen, dan na de Lasik behandeling. Bovendien is er van tevoren vrij nauwkeurig te voorspellen wat het resultaat van de behandeling zal zijn. 

Het percentage dat een nabehandeling nodig heeft na een Intralase behandeling in Nederland, ligt onder de 1%. Bij de Lasik methode ligt dit percentage tussen de 10 en 15 procent. 

De herstelperiode na een ooglaserbehandeling

De herstelperiode na het ooglaseren verschilt van persoon tot persoon. De ervaring leert echter dat jonge mensen relatief sneller herstellen. U kunt de eerste 4 uur last hebben van uw oog. Het zicht zal direct na de behandeling al scherp zijn, al zult u een poosje last kunnen hebben van een lichte waas. Deze verdwijnt gelukkig vrij snel en normaal gesproken kunt u ’s avonds al weer de ondertiteling op uw TV lezen en de dag erna uw werk weer oppakken. Wanneer u twijfelt kunt u het beste contact opnemen met uw behandelend arts. 

Wie komt er in aanmerking voor een Intralase behandeling?

De Intralase methode is voor veel mensen geschikt. Ook wanneer u een dun hoornvlies of een hoge afwijking heeft. Maar pas na een uitgebreid vooronderzoek is met zekerheid vast te stellen voor welke ooglaserbehandeling u in aanmerking komt.

De prijzen van een IntraLase ooglaserbehandeling

De prijzen voor een laserbehandeling op basis van twee ogen liggen tussen de € 1.450,- en € 4.300,-. Vergelijk de verschillende kliniekprijzen op Ooglaserplein

Bekijk hier de animatiefilm over de IntraLase behandeling

 

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie?

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en u ontvangt uitgebreide en gespecificeerde informatie, speciaal aangeboden door ooglaserklinieken of stel een vraag via Twitter.

 

terug

 
Share/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?