Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Ooglasermethodes » Lasik methode

Lasik ooglaserbehandeling

Wat is Lasik?

De eerste Lasik behandelingen werden omstreeks 1990 uitgevoerd. Inmiddels is het de meest uitgevoerde behandel-methode wereldwijd.

Bij Lasik wordt een stukje van de bovenste laag van het hoornvlies met een scherp mesje losgesneden en weggeklapt. Vervolgens wordt in de nu vrij liggende diepere gedeelten van het hoornvlies een klein laagje van het hoornvliesweefsel verwijderd door middel van verdamping. Na het laseren wordt het flapje losgesneden hoornvlies weer teruggeklapt.

De techniek lijkt in veel opzichten op PRK of Lasek behandeling maar omdat bij Lasik behandeling de bovenste laag van het hoornvlies onbeschadigd blijft, kunnen sterkere refractie-afwijkingen worden behandeld.

Voordelen Lasik

Het is een korte behandeling welke u bijna direct zichtbaar resultaat geeft. Daarnaast is er weinig tot geen pijn, zowel tijdens als na de behandeling. Meer dan 90 % van de bijziende patiënten die behandeld zijn met deze techniek beoordeelt het resultaat als goed tot uitstekend.

Herstelperiode

Lasik is over het algemeen een pijnloze behandeling die bij bijziendheid een korte herstelperiode heeft. De dag na de operatie kan men al vrij scherp zien en na twee weken is het zicht vrijwel bijna optimaal. Bij het laseren van verziendheid duurt de herstelperiode iets langer dan normaal; niet een dag, maar een week. In de meeste gevallen is geen bril meer nodig na de operatie.

Voor wie?

Met de Lasik behandeling kunnen lagere- en middelhoge refractieafwijkingen gecorrigeerd worden. Bijziendheid kan gemiddeld tot -10 gecorrigeerd worden, astigmatisme tot +5D, verziendheid tot +4 D en cilinderafwijkingen tot + 6D. Daarbij zijn er nog een aantal voorwaarden waaraan u bij de meeste klinieken dient te voldoen:

  • leeftijd tussen 18 en 65 jaar
  • in het afgelopen jaar is de sterkte van uw ogen niet of weinig gewijzigd

Of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling en welke ooglasermethode voor u het meest geschikt is wordt door de oogarts bepaald op basis van de uitkomsten van een uitgebreid vooronderzoek. U dient dus altijd voorafgaand aan een behandeling een uitgebreid vooronderzoek te ondergaan.

Prijzen

Prijzen voor behandeling van twee ogen liggen tussen de €1.190 en € 3.590,- Vergelijk de kliniek prijzen met elkaar via onze beoordelingssite.

 

Bekijk hier een animatie film over de Lasik behandeling

Vragen? Meer informatie?

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en u ontvangt uitgebreide en gespecificeerde informatie, speciaal aangeboden door ooglaserklinieken of stel een vraag via Twitter. Ons deskundig team zal binnen 1 werkdag reageren met een objectief en onderbouwd antwoord.

terug
Share/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?