Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Ooglasermethodes » Leesbrilcorrectie

Leesbrilcorrectie


Wat is een leesbrilcorrectie?

Naarmate men ouder wordt worden de oogspieren minder flexibel. Dit proces begint vaak na uw 40e en verloopt stapje voor stapje. Het vermogen om scherp te stellen neemt af waardoor u bijvoorbeeld moeite krijgt met het lezen van een boek of de krant. Ook wordt het steeds lastiger om voorwerpen van dichtbij goed te bekijken. 
Het proces van ouderdomsverziendheid, presbyopie genoemd,  is onvermijdelijk en de meeste mensen krijgen hier mee te maken. Vroeg of laat komt er een moment  dat u niet meer zonder een leesbril kunt. Voor hen die daar niet aan willen geloven bestaat er de mogelijkheid om een leesbrilcorrectie uit te laten voeren.

Hoe werkt de leesbrilcorrectie?

U zult verschillende namen tegenkomen voor de leesbrilcorrectie, zoals Monovision of Kamra. Bij deze techniek wordt een goed zicht in de verte van het ene oog gecombineerd met een goed leesvermogen van het andere oog.
Het dominante oog (het oog dat het meest actief is) wordt volledig gecorrigeerd tot de sterkte 0. Met dit oog kunt u dan goed zien in de verte. Het andere oog is niet dominant en zal na de laserbehandeling een reststerkte hebben van -1 of -1,5. Met dit oog zult u van dichtbij kunnen lezen.

Het grote voordeel van deze laserbehandeling is het feit dat de noodzaak van een leesbril voor langere tijd kan worden uitgesteld. Een nadeel van deze techniek is wel dat er grenzen zijn aan het verschil tussen de beide ogen. M.a.w. als het verschil tussen de ogen te groot wordt zal het lees-oog het zicht voor veraf kunnen verstoren. Dit kan inhouden dat wanneer u, over een aantal jaren, toch een leesbril gaat dragen, het zicht in de verte iets minder is. Dit komt omdat het lees-oog niet actief is bij ver zien.

Tip: als u wilt ervaren hoe het zicht is na een leesbrilcorrectie, kunt u met behulp van contactlenzen het resultaat simuleren. Over de effectiviteit van een leesbrilcorrectie wordt getwijfeld. De resultaten van beide behandelmethodes zouden matig zijn. Op dit moment zit er een andere nieuwe behandelmethode in de testfase. Hier is op dit moment nog weinig van bekend. Kort gezegd zijn er op dit moment wel mogelijkheden om door middel van laseren een aantal jaren verlost te zijn van uw leesbril, maar is dé ultieme oplossing voor een leesbril nog niet gevonden. In het buitenland wordt verder gexperimenteerd met technieken, wellicht komt er binnen afzienbare tijd een geschikte oplossing.Het voordeel van de Leesbrilcorrectie

Wanneer u al een bril of contactlenzen gebruikt om veraf goed te kunnen zien, zult u om dichtbij ook goed te kunnen zien, er nog een bril bij krijgen. Dit ongemak kan worden verholpen met een leesbrilcorrectie.

Wat is de herstelperiode na een Leesbrilcorrectie

De herstelperiode is afhankelijk van de gebruikte methode. Over het algemeen is de periode vergelijkbaar met die van de overige laserbehandelingen.

Voor wie is een Leesbrilcorrectie geschikt?

De leesbrilcorrectie is bedoeld voor mensen die moeite hebben om dichtbij scherp te zien. Bij voorkeur bent u ouder dan 40 en heeft u uw hele leven goed kunnen zien. U heeft op dit moment een oogafwijking tussen +0.00 en max. +3.00 dioptrieën.  U dient er rekening mee te houden dat het oog zich verder blijft ontwikkelen. Dit zou kunnen inhouden dat er na een periode van 4 tot 6 jaar een nabehandeling nodig is.

Of u in aanmerking komt voor een leesbrilcorrectie wordt door de oogarts bepaald op basis van de uitkomsten van een uitgebreid vooronderzoek. U dient dus altijd voorafgaand aan een behandeling een uitgebreid vooronderzoek te ondergaan.

Prijzen van een Leesbrilcorrectie

Vergelijk de kliniek prijzen met elkaar via onze beoordelingssite.

Bekijk hier een animatie film over een leesbrilcorrectie behandeling


Heeft u nog vragen? Meer informatie?

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en u ontvangt uitgebreide en gespecificeerde informatie, speciaal aangeboden door ooglaserklinieken of stel een vraag via Twitter. Ons deskundig team zal binnen 1 werkdag reageren met een objectief en onderbouwd antwoord.
terug 
Share/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?