Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Ooglasermethodes » PRK methode

PRK ooglaserbehandeling

Wat is PRK?

PRK wordt sinds 1988 uitgevoerd en is daarmee de eerste en oudste methode onder de ooglaserbehandelingen. Het is eenvoudiger en over het algemeen veelal goedkoper dan andere ooglaser methoden. Bij PRK wordt de bovenste cellaag van het hoornvlies, het epitheel, losgeweekt met alcohol en verwijderd.

Het flapje dient uit zichzelf te herstellen. Ook kan het met een spateltje voorzichtig afgeschraapt worden. Dit in tegenstelling tot een Lasek behandeling, waar het epitheel teruggeplaatst wordt na de operatie. Vervolgens wordt de correctie met behulp van laserflitsen uitgevoerd, het hoornvlies wordt afgevlakt (bijziendheid) of juist boller (verziendheid) gemaakt.

Voordelen PRK

De kosten van een PRK behandeling liggen vaak lager dan bij de overige ooglaser methodes.

Herstelperiode PRK

Ondanks dat het gebruik van alcohol voor het verwijderen van het epitheel anders doet vermoeden, is de PRK ooglaser behandeling pijnloos. U krijgt namelijk voorafgaand aan de behandeling oogdruppels toegediend, waardoor uw ogen plaatselijk verdoofd zijn. Na afloop van de behandeling en wanneer de verdoving uitgewerkt is, kunnen uw ogen pijnlijk aanvoelen.

Over het algemeen is de napijn bij een PRK ooglaserbehandeling sterker dan bij een Lasek ooglaserbehandeling. De napijn kan enkele dagen aanhouden. Over het algemeen is de pijn of irritatie na ongeveer 3 tot 5 dagen verdwenen. Omdat het epitheel niet wordt teruggerold, maar wordt verwijderd duurt het herstel ook langer dan bij Lasek. De totale genezingsfase duurt 4 tot 9 maanden duren.

Voor wie?

Met name voor mensen met een dunner hoornvlies is deze ooglaserbehandeling geschikt. PRK wordt voornamelijk toegepast bij mensen met een refractieafwijking tussen de -5 en +3.

Of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling en welke ooglasermethode voor u het meest geschikt is wordt door de oogarts bepaald op basis van de uitkomsten van een uitgebreid vooronderzoek. U dient dus altijd voorafgaand aan een behandeling een uitgebreid vooronderzoek te ondergaan.

Prijzen PRK Ooglaserbehandeling

Prijzen voor behandeling van twee ogen liggen tussen de € 1.499,- en €3.390,- Vergelijk de kliniek prijzen met elkaar via onze beoordelingssite.


Bekijk hier een animatie film over de PRK behandeling:


Vragen? Meer informatie?

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en u ontvangt uitgebreide en gespecificeerde informatie, speciaal aangeboden door ooglaserklinieken of stel een vraag via Twitter. Ons deskundig team zal binnen 1 werkdag reageren met een objectief en onderbouwd antwoord.

terug
Share/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?