Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Ooglasermethodes » Epi-Lasik Methode

Epi-Lasik ooglaserbehandeling

Wat is Epi-Lasik?

De Epi-Lasik methode wordt sinds circa 2003 uitgevoerd in Nederland en bestaat uit een combinatie van de Lasek en Lasik methodes. Bij Epi-lasik wordt slechts het buitenste laagje van het oog (het zogenaamde epitheel) 'geschaafd', zonder dat er in het stabiele flapje van het hoornvlies gesneden wordt.

Vervolgens wordt er gelaserd, waarna het flapje weer teruggeplaatst wordt. Hierna werkt het circa 4 dagen als een levend verbandlaagje terwijl eronder een nieuwe epitheellaag onstaat die vastgroeit.

De Epi-Lasik methode combineert kortgezegd de voordelen van een Lasik en een Lasek behandeling. Zo wordt er bij de Lasik methode in de dieper gelegen hoornvlieslagen gesneden. Bij Epi-lasik wordt ook een flapje gemaakt, maar haalt alleen de meest oppervlakkige epitheellaag los en laat de diepere hoornvlieslagen met rust. Bij de Lasek techniek wordt de epitheellaag met alcohol losgeweekt. Hierdoor sterven de cellen in deze laag onmiddellijk af. Doordat het epitheellaagje bij Epi-lasik niet met alcohol wordt losgemaakt maar wordt 'geschaafd', blijven de cellen van dit laagje nog circa 4 dagen leven. Tegen de tijd dat deze cellen afsterven is over het onderliggende hoornvlies al een nieuwe epitheellaag gegroeid.

Voordelen Epi-Lasik

Het voordeel van een Epi Lasik behandeling is dat er geen enkel risico is dat het flapje loskomt bij een harde klap op het oog.

Herstelperiode Epi-Lasik

Bij Epi-Lasik duurt het helingsproces 5 á 7 dagen. De ogen kunnen ook enkele dagen geïrriteerd en pijnlijk aanvoelen. Er komen minder pijnklachten voor dan bij een Lasek of PRK behandeling en meer pijnklachten dan bij een Lasik behandeling.

Voor wie?

Vooral voor mensen met droge ogen of een dun hoornvlies is Epi-Lasik een goede uitkomst. De methode is met name geschikt  indien men een contactsport uitoefent. Bij een harde klap op de ogen is er namelijk geen enkel risico dat het flapje loskomt. Bijziendheid kan gemiddeld tot -8 gecorrigeerd worden, astigmatisme tot +6D en verziendheid tot +4 D.
Daarbij zijn er nog een aantal voorwaarden waaraan u bij de meeste klinieken dient te voldoen:

  • leeftijd tussen 18 en 65 jaar
  • in het afgelopen jaar is de sterkte van uw ogen niet of weinig gewijzigd
  • u bent niet zwanger en geeft geen borstvoeding

Of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling en welke ooglasermethode voor u het meest geschikt is wordt door de oogarts bepaald op basis van de uitkomsten van een uitgebreid vooronderzoek. U dient dus altijd voorafgaand aan een behandeling een uitgebreid vooronderzoek te ondergaan.

 

Prijzen Epi-Lasik ooglaserbehandeling

Prijzen voor behandeling van twee ogen liggen tussen de € 1.190,- en €3.590,- Vergelijk de kliniek prijzen met elkaar via onze beoordelingssite.

Bekijk hier een animatie film over de Epi-Lasik behandeling


Vragen? Meer informatie?

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en u ontvangt uitgebreide en gespecificeerde informatie, speciaal aangeboden door ooglaserklinieken of stel een vraag via Twitter.

 

terug
Share/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?