Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Artikelen Ooglaseren » Artikelen Ooglaseren » Ooglaser apparatuur

Ooglaser apparatuur onder de loep

Ooglaseren blijft in ontwikkeling, waarbij niet alleen de ooglaser methode maar ook het ooglaser apparaat jaar na jaar geavanceerder wordt. Vaak zijn de specificaties van het ooglaser apparaat lastig te interpreteren omdat de terminologie vaak zeer technisch is. Is het voor u belangrijk om te weten welk ooglaser apparaat gebruikt wordt? En zo ja, hoe groot is het kwaliteitsverschil tussen de verschillende ooglasers?

Veiligheid ooglasers

U kunt er vanuit gaan dat alle ooglasers die gebruikt worden in Nederland uitermate veilig zijn; het ‘mislukken’ van een ooglaserbehandeling is wat dat betreft uitgesloten. Complicaties kunnen in uitzonderlijke gevallen optreden maar zijn hoe dan ook nihil (<0,1 %!).

De mogelijkheden tussen de ooglasers verschillen regelmatig van elkaar; sommige ooglaser specificaties zorgen ervoor dat de kans op complicaties zo mogelijk nog kleiner wordt. Ook kan de mate van uw comfort en de snelheid van het laseren verschillen. Dit kan voor u een belangrijke afweging zijn, want u wilt natuurlijk het liefst zo veilig, snel en comfortabel mogelijk uw behandeling ondergaan. Waar kunt u op letten bij de specificaties van de apparatuur?

Snelheid ooglaser

Een ooglaserbehandeling duurt slechts enkele minuten, maar velen gaan uit van de gedachte; hoe korter, hoe beter. De duur van de behandeling is voor een deel afhankelijk van uw ogen, maar wordt daarnaast ook bepaald door het aantal hertz waarmee gelaserd wordt. Het aantal hertz waarmee tegenwoordig gelaserd wordt kan enorm verschillen per kliniek. Zo zijn er klinieken waarbij met 40 hertz gelaserd wordt, maar er zijn ook klinieken waarbij gelaserd wordt met maar liefst 500 hertz.  In de praktijk betekent dit dat de gemiddelde lasertijd bij 500 hertz per oog slechts 6 seconden is. Een groot en belangrijk voordeel hiervan is dat uw hoornvlies slechts kort wordt blootgesteld aan de laser. Dit is zeer hoornvliesbesparend!

Gepersonaliseerde ooglaserbehandeling

De meeste ooglasers zijn standaard ingesteld waardoor iedereen volgens dezelfde waarden wordt gelaserd. In sommige gevallen geeft de oogarts de voorkeur aan een gepersonaliseerde behandeling waarbij de waarden precies op uw ogen afgestemd zijn. Indien dit het geval is zal de oogarts dit tijdens het vooronderzoek expliciet aangeven. Een dergelijke behandeling wordt vaak een Personal Treatment Advanced, Wavefront, Zyoptix of CustomVue behandeling genoemd. In sommige klinieken wordt dit gratis standaard toegepast en bij andere klinieken worden hier extra kosten voor in rekening gebracht. Kostentechnisch dus zeker iets om rekening mee te houden!

Resultaat tijdens ooglaserbehandeling

Een van de nieuwste mogelijkheden van ooglaserapparatuur is de specificatie waarbij het resultaat van de behandeling al gemeten kan worden tijdens de behandeling. Normaal gesproken wordt bij de nacontrole vlak na de behandeling het resultaat van de behandeling gemeten. Doormiddel van een ingebouwde spleetlamp en een ingebouwde diktemeter van het hoornvlies kan er tegenwoordig al tijdens het ooglaseren gemeten worden of het gewenste resultaat behaald is. De spleetlamp zorgt ervoor dat eventuele onzuiverheden direct gecorrigeerd kunnen worden. Hierdoor wordt de kans op herbehandeling nog verder gereduceerd.

Eye Tracking

De eye tracker registreert elke beweging van uw oog. Mocht u tijdens de behandeling buiten het bereik van de eye-tracker kijken dat stopt de behandeling direct. Er kan dus nooit een ooglaserpuls verkeerd terechtkomen! De nauwkeurigheid van de eye-tracker is afhankelijk van de snelheid van de eyetracker en de bijstelling van de roterende spiegels. Inmiddels zijn alle recente ooglasers voorzien van een uitermate veilig eye-track systeem.

Wat is de beste ooglaser?

Feit is dat in het tegenwoordige aanbod veelal zeer veilige en nauwkeurige ooglasers gebruikt worden. Toch kan het geen kwaad als u bij uw oriëntatie bovenstaande punten in acht neemt. U kunt daarbij ook rekening houden met het bouwjaar van de apparatuur, omdat deze apparatuur veelal voorzien zijn van de nieuwste en meest geavanceerde instellingen. In onze klinieken overzicht vindt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Als u het formulier invult ontvangt u uitgebreide en gespecificeerde informatie, speciaal aangeboden door ooglaserklinieken.  
Share/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?