Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Artikelen Ooglaseren » Artikelen Ooglaseren » Zorgverzekering

Ooglaseren en vergoeding zorgverzekering

2011 staat voor de deur en het is, voor de meeste mensen, tijd om de zorgverzekering onder de loep te nemen. Ondanks dat er veel overeenkomsten zijn in het aanbod van de verschillende zorgverzekeraars zijn er ook veel verschillen. Indien u overweegt om
uw ogen te laten laseren in 2011 is het wellicht interessant om te kijken welke zorgverzekeraar u tegemoet komt in de kosten van een ooglaser behandeling.

Uw zorgverzekering

Of uw zorgverzekeraar een deel van de ooglaser behandeling vergoedt hangt af van uw verzekeraar en het door u gekozen pakket. Veel zorgverzekeraars betalen mee aan de kosten van het ooglaseren. In hoeverre ze meebetalen hangt af van de aanbieder. Op de website van Independer vindt u een specifiek overzicht van alle zorgverzekeraars die een deel van een ooglaser behandeling vergoeden. Ook staat er direct bij in hoeverre ze het ooglaseren vergoeden.

Eisen met betrekking tot vergoeding

De meeste zorgverzekeraars bieden een vergoeding aan voor ooglaseren, maar stellen daar ook een aantal eisen tegenover. Zo vergoeden sommige zorgverzekeraars alleen de behandeling als deze medisch noodzakelijk is. Ooglaseren wordt in principe niet gezien als medisch noodzakelijk. Er wordt vanuit gegaan dat u ook kunt functioneren zonder dat de behandeling wordt uitgevoerd. Als een ooglaser behandeling wel medisch noodzakelijk is zal hiervoor een verklaring door uw oogarts moeten worden opgesteld. Deze dient dan overlegd te worden aan de zorgverzekering. 

Een andere eis die zorgverzekeraars soms stellen is dat de behandelende arts BIG geregistreerd is en aangesloten moet zijn bij de NOG.  Iedere oogarts is BIG geregistreerd, want iedereen die medisch geschoold is wordt opgenomen in dit register. Of de behandelende arts aangesloten is bij de NOG kunt u op de website van dit genootschap opzoeken.

Daarnaast zijn er ook een aantal zorgverzekeraars die afspraken gemaakt hebben met specifieke klinieken. U komt dan alleen in aanmerking voor een vergoeding als u de ooglaser behandeling bij deze kliniek ondergaat.

Goedkoop ooglaseren

Veel mensen hebben de voorkeur om hun ooglaser behandeling (deels) door de zorgverzekeraar te vergoeden. U betaald er immers ook voor! Maar een hoge tegemoetkoming van de zorgverzekeraar hoeft niet altijd de meest voordelige optie te zijn. U dient bijvoorbeeld ook rekening te houden met de premie die u extra betaald om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Als deze bijvoorbeeld jaarlijks hoger of net zo hoog is als de totale korting dan heeft het natuurlijk weinig zin.

Als uw zorgverzekeraar alleen vergoedt bij een bepaalde ooglaser kliniek, is het ook van belang om de kosten van ooglaseren in deze kliniek te vergelijken met de prijzen van andere klinieken. Als u bijvoorbeeld 200,-  per oog vergoed krijgt op een behandeling van in totaal 3.500,- of u krijgt geen vergoeding bij een behandeling van 2000,-, dan is de behandeling zonder tegemoetkoming vele malen goedkoper!

Tot slot

Wat op het eerste gezicht voordelig lijkt, hoeft in de praktijk dus helemaal niet voordelig te zijn. Om echt zekerheid te hebben dat u voordelig uit bent, is het van belang om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, zowel de verschillende zorgverzekeraars als de verschillende ooglaser klinieken. Hou daarnaast ook rekening met andere belangrijke factoren (zoals gebruikte ooglaser methode, aantal nacontroles etc.). Veel succes!

 
Share/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?