Beste kliniek
Welke kliniek scoort het beste?
FYEO8.8
Retina Total Eye Care8.6
Lasik Centrum Boxtel8.6
Refractiecentrum Haaglanden8.6
OMC HanzeKliniek Groningen8.5


button-stel-je-vraag

Home » Artikelen Ooglaseren » Artikelen Ooglaseren » Waarom ooglaseren?

Waarom zou u een ooglaserbehandeling ondergaan?

Indien u een oogafwijking heeft, bent u vaak afhankelijk van een hulpmiddel om scherp te kunnen zien. Ondanks dat een dergelijk hulpmiddel voor u van belang is om scherp te kunnen zien, kleven er een groot aantal nadelen aan het dragen van een bril of lenzen. Het grootste nadeel is natuurlijk dat u afhankelijk bent van uw bril of lenzen. Mocht u om wat voor reden dan ook, niet beschikken over uw hulpmiddel dan is dat zowel onpraktisch als onveilig. Bij een bril is er natuurlijk altijd kans op verlies, waardoor u altijd een reservebril op zak dient te hebben. Wilt u een zonnebril aanschaffen, dan dient ook deze op sterkte te zijn. Sporten? In de regen lopen? In dit soort situaties is een bril ronduit onhandig.

Is lenzen een betere optie? Deze moeten vaak dagelijks in- en uit gedaan worden en regelmatig vervangen worden. Uw ogen raken met lenzen sneller geïrriteerd. Bijvoorbeeld als er stof onder de lens terecht komt of bij een allergische reactie. Met een ooglaserbehandeling zou u van alle hierboven beschreven ongemakken in één klap af kunnen zijn. 

Is een ooglaserbehandeling een goede vervanger voor een lens of bril?

Een ooglaserbehandeling zorgt ervoor dat u minimaal net zo scherp ziet als met een bril of lenzen, alleen dan zonder deze te hoeven dragen. U bent niet langer afhankelijk van een hulpmiddel. U ziet direct scherp, als u wakker wordt, tijdens het sporten en tijdens het zwemmen. U hoeft nergens meer rekening mee te houden. Daarnaast biedt een ooglaserbehandeling nog een aantal extra voordelen. Zo kan het verschil in sterkte tussen beide ogen verholpen worden, waardoor u een eenduidig beeld ziet. Indien u grote afwijkingen heeft kan dit bij een bril gepaard gaan met grote beeldvorming en gezichtsveldbeperking. Dit wordt met een ooglaserbehandeling verholpen. Ook kunnen specifieke eigenschappen die uw gezichtsvermogen beperken, gecorrigeerd worden met een ooglaserbehandeling, waardoor er beperkingen kunnen worden weggenomen die met een bril of lenzen niet worden weggenomen. 

Is ooglaseren gevaarlijk?

Wat zijn nu eigenlijk de risico’s van een ooglaserbehandeling? De risico’s van een ooglaserbehandeling zijn nihil. Een ooglaserbehandeling is geen behandeling met medische noodzaak. Het is voor u natuurlijk heerlijk om 24/7 scherp te kunnen zien, maar u kunt ook prima functioneren zonder een ooglaserbehandeling te ondergaan en een bril of lenzen te blijven dragen. Omdat er geen medische noodzaak is, is juist de veiligheid van een dergelijke behandeling extreem van belang. Mochten er wezenlijke risico’s gepaard gaan bij een dergelijke behandeling dat zouden ze niet uitgevoerd worden.

 

Er is natuurlijk altijd een kans op complicaties. Meestal zijn deze complicaties makkelijk te verhelpen. Hierbij kan gedacht worden aan plooivorming in de flap. Dit kan ontstaan door te wrijven in het oog en kan meestal verholpen worden door middel van ‘flapspoelen’. Omdat er na afloop van een behandeling altijd een aantal nacontroles zijn, kan een complicatie direct opgemerkt en behandeld worden.

Een ooglaserbehandeling; iets voor u?

U dient natuurlijk zelf uw afweging te maken of u een ooglaserbehandeling wilt ondergaan of niet. Het is hierbij zeer belangrijk dat u zich goed en breed oriënteert, zodat u alle voor- en nadelen tegen elkaar kunt afwegen. Op deze website is natuurlijk veel informatie te vinden over ooglaseren, de behandelingen en de klinieken. Ook kunt u gratis en vrijblijvend informatie ontvangen van ooglaserklinieken door het formulier in te vullen. Hopelijk helpt deze informatie u bij het maken van uw beslissing!

 

 terug
Share/Bookmark
Vraag informatie aan!
Vul dit formulier in, U ontvangt gratis en vrijblijvend informatie van geïnteresseerde ooglaserklinieken
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?